Valós-életbeli adatok elemzése

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) adatbázisa kivételes lehetőséget biztosít számunkra, hogy teljes terápiás területek, vagy adott terápia valós-életbeli adatain alapuló kutatásokat végezzünk. Az adatbázis 12 évnyi elemezhető adata több, mint 12 millió ember több mint 5 milliárd rekordját tartalmazza.

A kutatások kiemelt területei:

Epidemiológia

A vizsgált betegpopuláció epidemiológiai adatait, a betegség incidenciájára, prevalenciájára vonatkozó adatokat foglalja magában.

Demográfia

A demográfiai adatok többek között a vizsgált betegek életkori, területi és nem szerinti megoszlását is tartalmazzák.

Valós-életbeli eredményesség

A valós-életbeli eredményesség a vizsgált populáció túlélésére, mortalitására és morbiditására, illetve a terápia biztonságosságára vonatkozóan nyújt információkat.

Betegutak

Elemzéseinkben lehetőség nyílik a mono- és politerápiák, a terápiahossz, terápiás mintázatok, kiegészítő terápiák, illetve a perzisztencia és adherencia részletes elemzésére.

Komorbiditás

A társbetegségek vizsgálata során a vizsgált betegpopulációban előforduló leggyakoribb egyéb megbetegedésekről nyerhetünk információt.

Betegségteher

Elemzéseinkben az adott időpontban megjelenő betegek ellátásához kapcsolódó egészségbiztosítási kiadások alapján meg tudjuk határozni egyes kórképek közvetlen betegségterhét.

A kutatások során kinyerhető adatok főbb forrásai

A NEAK adatbázisa mellett egy-egy speciális információ kinyerése végett centrumos kutatásokat is végzünk etikai engedély birtokában. Centrumos kutatások során még szakmaspecifikusabb adatok érhetők el egy-egy betegcsoport tekintetében.

Ezen felül a területen szerzett tapasztalatunk révén értékes információval tudjuk ellátni partnereinket mind a NEAK adatokkal kapcsolatosan mind pedig statisztikai (elemzési) kérdésekben.

További szolgáltatásaink

Egészség-gazdaságtani elemzések

Market Access, piackutatás és tanácsadás

Kutatás-fejlesztés és innováció

Elérhetőségeink

Kapcsolatfelvétel:

dr. Rózsa Péter
ügyvezető & senior egészségügyi közgazdász
E-mail:
Mobil: +36 30 450 0658

Iroda:

MediConcept Kft.
1036 Budapest
Lajos utca 74-76.